Logo
  
 


Hvad er rehabiliteringshaver?


Rehabiliteringshaver er en blanding af en sansehave og en terapihave, hvor havernes karaktertræk sættes sammen til træningsfaciliteter i grønne omgivelser.

En terapihave er en have hvor terapeuter træner og behandler forskellige patientgruppers psykiske eller fysiske lidelser. Ved at bruge rehabiliteringshavens forskellige faciliteter, opnår patienter og brugere bedre resultater med meningsfulde aktiviteter og varieret træning. Ved at rive grusstien, potte planter om, male eller gå over en bro indøves daglig dagens udfordringer på en relevant måde. Deles terapihaven op i flere rum, bliver det mulighed for at vælge øvelser afhængig af træningsprogram og hvad den enkelte er i stand til. Den målrettede terapi stimulerer sanserne positivt og praktiske øvelser sker i det fri med frisk luft.


En sansehave er et sted, hvor mange af naturens indtryk kan opleves på et begrænset område. Sansehaven er primært en helle for den enkelte, hvor sanserne bliver stimuleret og pirret. Her kan brugeren opleve årstidens gang, slappe af på bænken under bøgetræet eller sidde i solen ved siden af bassinet og lade sig inspirere eller bare lade tankerne gå tilbage. Indtrykkene og minderne stimulerer alle sanserne, styrker hukommelsen og forbedrer almentilstanden. I sansehaven opleves kontraster og afveksling, blødt og hårdt, surt og sødt, smukke farver omkring flagstangen eller bare den beroligende grønne.  Krydderurter og syrenerne dufter, mens fugleungernes ivrige pip kommer fra fuglekassen.  Man behøver ikke at yde for at nyde.


Sammen giver disse to havetyper nogle fortræffelige kvaliteter.


Større områder og muligheder for flere fysiske aktiviteter giver øget velbefindende og virker mindre stressende, men rehabiliteringshaven størrelse er ikke afgørende.

Gennem fælles inspiration, drøftelser og samarbejde med medarbejdere vælger vi det optimale plante- og materialevalg. Altid med udgangspunkt i stedets placering, målgruppe og jeres ønsker, krav og behov.

En forandring fra have til rehabiliteringshave kan gøre forskellen og blive institutionens bedste opholdssted. Et ekstra træningsrum, hvor sanserne stimuleres og såvel brugere som personale får glæde af at være udendørs.

 

 

  
Du er her: Home Ydelser Sansehaver Hvad er rehabiliteringshaver?